Izvor:
21.07.2018 u 12:14
0

Prištinski mediji tvrde: „Pacoli ne dolazi u Novi Pazar“!

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli odustao je od današnje posete Novom Pazaru, piše prištinski portal "Indeksonlajn" pozivajući se izvore iz Pacolijevog ministarstva.

U tekstu se navodi da "iako je objavljeno da će ministar spoljnih poslova ići tamo kao građanin Kosova, to se neće desiti".

Prištinska "Gazeta ekspres" prethodno je objavila da je Vlada Srbije odbacila zahtev Pacolija da poseti Novi Pazar.

Kako se navodi, njegov zahtev je odbijen "u poslednjem trenutku", a iz kosovskog Ministarstva spoljnih poslova poručuju da će o tome obavestiti evropsku komesarku za spoljnu politiku Federiku Mogerini i druge međunarodne organe.

"Ovaj slučaj ponovo pokazuje da Beograd nije posvećen poštovanju sporazuma iz Brisela i izaziva nepotrebnu, lažnu napetost kako bi sprečio posete visokih zvaničnika Kosova. Ne sme biti dozvoljeno da mentalitet vlasti u Beogradu ometa evroatlantski napredak i mir na Zapadnom Balkanu", navodi se u saopštenju kosovskog ministarstva, prenosi Gazeta.

tanjug.rs
Foto: twitter/Behgjet Pacolli, wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter