Izvor:
25.06.2018 u 11:37
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Otvaranje poglavlja važno za privredu i ulagače!

Otvaranje novih poglavlja u procesu pregovora sa EU je od velike važnosti za Srbiju, jer je usklađivanje srpskog zakonodavstva sa standardima EU jedno je od prvih pitanja svakog investitora koji dolazi iz Evrope, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

– Za Srbiju je značajno da uskladi svoje zakone sa evropskim, nevezano da li je reč o infrastrukturi ili nekoj drugoj oblasti, to je pitanje svakog investitora, pored brizine, načina i uslova poslovanja, kao i postojanja dobre infrastrukture – rekla je Mihajlović komentarišući današnje otvaranje dva nova poglavlja za Srbiju u Luksemburgu.

Naime, reč je o Poglavlju 33 – finansijske i budžetske odbredbe i Poglavlju 13 – ribarstvo.

– Nema dileme da je naš strateški interes članstvo u EU, ali pre svega standardi EU – naglasila je Mihajlović nakon sastanka sa delegacijom poslovnog udruženja "Pokret francuskih kompanija" – MEDEF.

Kaže da je tokom sastanka sa francuskim privrednicima bilo reči o signalizaciji i pruzi Beograd-Budimpešta i dodala da iako su izvori finansiranja tog projekta različiti, svi ugovori, i sa kineskim i sa ruskim partnerima, u skladu su sa EU. Ona je ukazala i da je svaki zakon koji se usvoji u srpskom parlamentu u potpunosti usklađen sa standardima EU.

– Svaki naš zakon, pored svih naših ministarstava i institucija koje to proveravaju, odlazi u Evropsku komisiju, koja, takođe, daje svoje mišljenje i dok se ne usaglasimo u svemu ti zakoni nisu u parlametnu – rekla je ministarka.

Šarl Paradi, predsednik Francusko-srpskog poslovnog saveta, saglasio se sa ministarkom da je usklađivanje zakonodavstva između Srbije i EU važno za privrednike koji posluju u Srbiji.

– Kada zakonodavstvo bude u potpunosti usaglašeno sa EU, doprineće jačoj pravnoj sigurnosti preduzećima, a ugovori će biti bolji – zaključio je Paradi.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/INFOSRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter