BRNABIĆ I MOGERINI: Mir i stabilnost od presudnog značaja!

 

 

 Predsednica Vlade Ana Brnabić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini, saglasile su se da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja i u tom smislu istakle važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine. Brnabić je pozdravila činjenicu da su u Izveštaju Evropske komisije o napretku prepoznati napori Srbije u sprovođenju političkih i ekonomskih reformi i posvećenost regionalanoj saradnji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

 Premijerka je naglasila da i pored toga što je Izveštaj pretežno pozitivan, predstoji još mnogo napora i rada, pre svega u domenu vladavine prava i slobode medija. Ona je istakla da će Srbija pristupiti daljim reformama u skladu sa ocenama i preporukama predstavljenim u Izveštaju. Brnabić i Mogerini saglasile su se da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu od presudnog značaja i u tom smislu istakle važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

 Prema rečima Mogerini, za Srbiju i region je od velike važnosti i predsedavanje Bugarske Savetu Evropske unije, budući da ova članica Unije razume aktuelnu situaciju i prilike u regionu Zapadnog Balkana. Ona je istakla da je posvećenost političkoj i ekonomskoj saradnji zemalja regiona ključna za brži napredak u procesu pristupanja Evropskoj uniji. Navela je da je, pored političke i institucionalne, saradnja nevladinog sektora i privrednika u regionu, uz podršku države, veoma važan oblik saradnje.

 Istaknuta je neophodnost podizanja nivoa svesti građana Srbije i regiona o značaju priključenja Evropskoj uniji, kojim će se obezbediti mir i stabilnost regiona i podići životni standard svih građana na ovim prostorima. Premijerka Brnabić još jednom je pozdravila preporuku Evropske komisije o otvaranju pristupnih pregovora sa Makedonijom i Albanijom, navadeno je u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/MajaEUspox

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live