Izvor:
18.04.2018 u 22:54
0

BRNABIĆ: Za Srbiju je važno da razvija saradnju sa Nemačkom!

Za Srbiju je važno da razvija saradnju sa Nemačkom, jer je ta zemlja jedan od najvažnijih trgovinskih partera Srbije i među najvećim liderima u oblasti novih tehnologija, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Brmabić je istakla da će biti uspostavljena saradnja sa Nemačko-srpskom privrednom komorom na otvaranju obrazovnih centara širom Srbije u kojima će naši ljudi biti obučavani za visoko stručna radna mesta.

"Važno je da što više proširujemo asortiman saradnje sa Nemačkom, jer je ona jedna od tehnoloških lidera u Evropi. Nemačka će da nam pomogne da imamo što veći kvalitet radnih mesta, da kao "Henkel" u Kruševcu, imamo nove tehbologije, koje povećavaju našu konkurentnost i izvoz", rekla je Brnabić novinarima u Kruševcu.

Ona je navela da se prošle nedelje sastala sa predstavnicima Nemačko-srpske privredne komore.

"Kako budemo spustili nezaposlenost ispod 10 odsto, što će, nadam se, biti ove godine, počećemo sa tom komorom da radimo na tome da širom Srbije otvaramo obrazovne centre, kako bismo imali bržu prekvalifikaciju ljudi, da se brže zapošljavaju. Ali isto tako i obuku za visoko-kvalifikovane, ljude sa fakultetskom diplomom, da imaju bržu obuku i budu spremni za visoko stručna radna mesta", istakla je premijerka.

Ona je izrazila očekivanje da će u naredne četiri nedelje Nemačko- srpska komora, u saradnji sa PKS, dati prvu analizu 2.200 kompajija na osnovu koje će se nastaviti planiranje gde će bito otvarani obrazovni centri i koja obuka će biti pružena građanima.

"Očekujem da ćemo brzo, pre kraja godine, imati mnogo bolju saradnju, koja je neophodna da bismo iskoristili potencijale koje privredno okruženje Srbije nudi, nemačkim i drugim kompanijama, da bismo što brže zapošljavali naše ljude", rekla je Brnabić.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter