Izvor:
21.03.2018 u 20:59
0

NJUJORK: Vučić i Gutereš razgovarali o Kosovu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u sedištu UN u Njujorku sa generalnim sekretarom svetske organizacije Antoniom Guterešom, a kako se navodi, predsednik Republike se založio za poštovanje Rezolucije 1244 o Kosovu, veću ulogu Unmika u pokrajini i pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo.

Vučić je u razgovoru sa Guterešom rekao i da je Srbija spremna na saradnju kako sa međunarodnim organizacijama, tako i sa kosovskim Albancima, i istakao značaj pronalaženja kompromisa.

Naglasio je, međutim, da kompromis ne znači da jedna strana dobije sve a druga izgubi sve, već da obe strane nešto daju i ulože.

Gutereš je sa svoje strane podržao nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Istovremeno je ocenio da je nedovoljan povratak raseljenih i da to treba da se reši.

Naglasio je da sva pitanja treba rešavati na miran način.

tanjug.rs
Foto: predsedništvo srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter