Izvor:
22.02.2018 u 22:15
0

BRNABIĆ I LAVROV: Ekonomska saradnja dve zemlje u usponu, naročito u oblasti energetike!

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Rusuje Sergej Lavrov ocenili su danas da je ekonomska saradnja dve zemlje u usponu, naročito u oblasti energetike, a da je neophodno ubuduće staviti akcenat i na projekte koji se tiču infrastrukture, saobraćaja i poljoprivrede.

Predsednica Vlade je na sastanku još jednom zahvalila ministru Lavrovu na principijelnom stavu o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i podršci koju Ruska Federacija pruža Beogradu u dijalogu sa Prištinom.

Šef ruske diplomatije smatra da je neophodno da Priština pristupi punoj implementaciji Briselskog sporazuma, pre svega formiranju Zajednice srpskih opština, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijerka je u razgovoru najavila konačan završetak radova na Hramu Svetog Save i njegovo svečano otvaranje 2019. godine, kojem će prisustovati i predstavnici Ruske Federacije.

Ministar Lavrov je rekao da je emotivno doživeo jutrošnju posetu Hramu Svetog Save, gde je prisustvovao svečanom predstavljanju mozaika u kupoli – poklona Ruske Federacije.

Oslikavanjem kupole dat je značajan doprinos u negovanju kulturne baštine i rusko-srpskog prijateljstva, naglasio je šef ruske diplomatije.

Poseban potencijal premijerka Brnabić prepoznala je u saradnji na polju inovacionih tehnologija, nauke i obrazovanja. Ruska Federacija, koja je razvila mrežu tehnoloških parkova, prema rečima premijerke, uzor je našoj zemlji, koja na ovom polju već postiže rezultate.

U oblasti kulturne saradnje, premijerka je najavila čvršću saradnju u oblasti filmske industrije i koprodukciju za snimanje filma o Nikoli Tesli, u narednoj godini.

Lavrov boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji povodom proslave značajnog jubileja – 180 godina od uspostavljanja srpsko-ruskih diplomatskih odnosa.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Interpreter_Mag, Twiter/Тovarisc Lanke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter