Izvor:
18.07.2016 u 17:17
0

SASTANAK VUČIĆA I KERIJA: Američki državni sekretar čestitao Srbiji otvaranje pregovaračkih poglavlja

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, koji mu je čestitao na otvaranju pregovaračkih poglavlja i na regionalnoj politici i saradnji.

Američki državni sekretar pohvalio je politiku regionalne stabilnosti, koju vodi vlada Republike Srbije i zatražio od premijera Vučića da, u procesu pomirenja među narodima Zapadnog Balkana, nastavi sa aktivnim i iskrenim odnosom, koji je u smirivanju tenzija u tom delu Evrope pružio značajne rezultate.

Vučić i Keri su razgovarali o unapređenju inače dobrih bilateralnih odnosa između Republike Srbije i SAD, a tom prilikom je, kako je istaknuto u saopštenju iz kabineta premijera Srbije posle sastanka, ukazano na činjenicu da za to postoji obostrana spremnost.

Vučić se zahvalio Džonu Keriju na jasnoj i nedvosmislenoj američkoj podršci na evropskom putu Srbije, posebno u procesu otvaranja poglavlja 23. I 24.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnik državnog sekretara SAD Viktorija Nuland.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ serbianpm

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter