Izvor:
21.09.2017 u 02:15
0

VUČIĆ: Kada će Tramp doći u Srbiju – zavisi od njegove agende!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da je predsednik SAD Donald Tramp prihvatio da dođe u Srbiju i dodao da to kada će doći do posete zavisi od Trampove agende i drugih stvari.

Vučić je u Njujorku, gde predvodi delegaciju Srbije na zasedanju Generalne skupštine UN, rekao da je sa Trampom kratko razgovarao na prijemu koji je američki predsednik organizovao za šefove država i vlada učesnike GS UN.

"Čini mi se da sam imao sreće, ljubaznošću Trampa, da dobijem nešto više vremena od većine drugih gostiju, a možda i zato što sam se na srpskom i slovenačkom dobro razumeo sa njegovom suprugom", rekao je Vučić.

Kako je rekao, spremio je pitanja za Trampa, kako bi taj susret iskoristio za Srbiju.

"Spremate se 48 sati za takav susret, da za svoju zemlju iskoristite to vreme, da dobijete nešto", rekao je Vučić.

Dodao je da je sa Trampom razgovarao o tome kakvo poštovanje američki predsednik uživa kod građana Srbije, koliko dugo jedan američki predsednik nije bio u Srbiji, ali i to da bismo ga u Srbiji dočekali neuporedivo bolje nego većina evropskih zemalja i da bi malo gde dobio srdačnu dobrodošlicu kao u Srbiji.

Tramp je, kazao je Vučić, bio zadovoljan, postavio nekoliko pitanja, kurtoaznih i privatnih, ali i ozbiljnih pitanja o stabilnosti na Balkanu, te da je potvrdio da želi da dođe u Srbiju.

"Potvrdio je da želi da dođe u Srbiju i to nije bilo kutroazno. Više puta mi je pružio ruku i kad mi je četvrti put pružio ruku, rekao je da će doći u Srbiju", podvukao je Vučić.

Kaže da je to bilo dobro iskorišćeno vreme sa Trampom, kao i da je bilo važno što je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić iskoristio vreme da Trampa upozna sa određenim stvarima, koje su dobre za Srbiju.

"Napravili smo dobar posao za našu zemlju. A da li će i kada Tramp doći, siguran sam da će Tramp da će doći, a kada, to zavisi od njegove agende i drugih stvari", rekao je Vučić.

Tanjug
Foto: Arhiva/Twitter/Aleksandar Vucic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter