parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

LJAJIĆ: Srbi na KiM su izabrali jedini put za razvoj i opstanak!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je danas da je rasprava koja se u javnosti vodi o učešću Srpske liste u novoj kosovskoj vladi "potpuno bespredmetna i čak i kontraproduktivna"

Milošević je devedesetih godina hteo da pregovara sa onim Albancima koje je sam odabrao za pregovarače, pa smo videli kako se to završilo - rekao je Ljajić u izjavi za Tanjug.

On dodaje da su kosovski Albanci na nedavnim izborima većinski podržali takozvanu "ratnu koaliciju", tako da su, prema njegovim rečima, "i Srbi i sve druge nacionalne zajednice mogle da se pridruže toj koaliciji, ili da izazovu nove izbore, na kojima bi izvesno pobedio Albin Kurti, koji bi verovatno i sam mogao da sastavi novu vladu".

- U vladi na čijem čelu je Haradinaj, Srbi, Bošnjaci, Turci, Romi i Goranci će imati važan glas u donošenju odluka, dok bi u slučaju novih izbora i nove većine sve nacionalne zajednice bile samo dekor, kao što su bile i u svim dosadašnjim kosovskim vladama - kaže potpredsednik Vlade Srbije.

Uostalom, podsetio je Ljajić, Srbi su i do sada bili u Tačijevoj vladi "u kojoj se skoro ništa nisu pitali, jer od njih ništa nije ni zavisilo, dok će u Haradinajevoj vladi imati neuporedivo veći uticaj i čak će zbog rasporeda snaga u parlamentu i broja mandata koji su osvojili moći i da sruše tu vladu".

Ocenio je i da novoizabrana kosovska vlada "verovatno neće dugo trajati" ali i da je ovo jedini način da Srbi i druge nealbanske zajednice povećaju svoj uticaj, a samim tim poboljšaju i kvalitet života na KiM.

- Između pragmatizma i populizma, Srbi i druge liste nacionalnih zajednica izabrali su ovo prvo, i to je jedini način političkog ponašanja koji im garantuje opstanak i razvoj - zaključio je Ljajić.

 

 

izvor/informer.rs

foto/arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:15 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle rucka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:00 PAROGRAF
02:30  Parovi - Live