Izvor:
23.08.2017 u 18:31
0

Otvoren razgovor Vučića i Zaeva: DOGOVOR U PET TAČAKA!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Makedonije Zoran Zaev razgovarali su "dugo i otvoreno" i razmotrili "sve novonastale okolnosti".

U zajedničkom saopštenju je navedeno da su srpski predsednik i makedonski premijer postigli saglasnost u pet tačaka.

1. Republika Srbija i Republika Makedonija će isključivo dijalogom rešavati svaku eventualnu nesuglasicu u međusobnim odnosima.

2. Bez obzira na sve političke razlike u određenim važnim političkim i regionalnim pitanjima, Srbija i Makedonija će se zajednički boriti ne samo za očuvanje, već i unapređenje prijateljskih odnosa srpskog i makedonskog naroda i građana Srbije i Makedonije.

3. Republika Srbija i Republika Makedonija uložiće još veće napore za dalje unapređenje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene dve zemlje.

4. Republika Srbija i Republika Makedonija, u skladu sa međunarodnim javno-pravnim propisima, u dobroj veri i na prijateljskoj osnovi štitiće prava i interese diplomatsko-konzularnih predstavništava na svojoj teritoriji.

5. Republika Srbija i Republika Makedonija intenziviraće međusobnu komunikaciju na najvišem nivou, podržavati jedna drugu na evropskom putu i jačanjem dobrosusedskih odnosa doprinositi stabilnosti regiona.

b92.net/telegraf.rs
Foto: Twitter/The Peninsula, Twitter/ZhurnalMK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter