Izvor:
26.03.2017 u 04:19
0

Šešelj: „NE MENJAM POLITIKU, NEMA SARADNJE SA OPOZICIJOM!“

Predsednički kandidat SRS Vojislav Šešelj večeras je rekao da ne menja svoju politiku, da se apsolutno razlikuje i nema ništa zajedničko sa drugim opozicionim strankama i da sa njima ne bi mogao nikako da sarađuje, i ponovio da je protiv puta ka EU i za blisku saradnju i sve jače povezivanje sa Rusijom.

Šešelj je na predstavljanju kandidata na javnom servisu rekao da mu je Aleksandar Vučić, za kojeg je rekao da i njega i vladu koju vodi žestoko kritikuje, bliži nego "bulumenta" odnosno "Janković, Jeremić, ludi Radule, Čanak, Obradović, Preletačević…".

Kako je objasnio, na naučnoj osnovi, sasvim argumentovano kritikuje ono što radi Vučić i još jednom odbacio da je "blag" prema njemu, ali isto tako i dodao da bi u nekim okolnostima, kada bi se Vučić odrekao EU i krenuo putem čvršćih veza sa Rusijom sa njim i pravio vladu.

Za opozicione stranke je rekao da su prozapadne, sve nastale iz DOS-a i sponzorisane sa Zapada, a da je neke od njih "američki ambasador uveo u palament", jer nisu ni bile prešle cenzus.

Kako je rekao, ne vidi problem saradnje za zemljama sveta ukoliko bi postao predsednik Srbije, kao ni u regionu i dodao da ako bi, na primer, Hrvatskoj smetalo što je on predsednik Republike i zbog toga ne bi sarađivali ta zemlja time samu sebe "amputirala" iz zvaničnih odnosa sa Srbijom.

Rekao je i da bi kontrolisao Skupštinu time što bi vraćao zakone za koje smatra da nisu dobri za Srbiju, a što se vlade tiče rekao da se protivi kancelarskom sistemu.

Naveo je i da bi pokrenuo diplomatski aktivnost zbog "okupacije" Republikke Srpske Krajine, da ne odustaje od poltike Velike Srbije…

Kako je rekao, Nemačka nema interes za investicije u Srbiju već samo gleda na nju kao "tampon zonu" kada Turski predsednik Redzep Taip Erdogan tri, četri miliona izbeglica počne da proteruje ka Evropi.

U tom smislu je rekao da se divi premijeru Mađarske Viktoru Orbanu i da bi takođe napravio zid, a ako to nije dovoljno i minska polja ako treba da se zaštite granice zemlje.

Šešelj je predstavljanje počeo i završio spotom u kome je pokazan njegov odlazak u Hag, ali i povratak iz Međunarodnog suda pravde.

Izvor:Tanjug.rs
Foto.Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter