Izvor:
21.11.2019 u 19:34
0

PREDSEDNIK EP SASOLI NAJAVIO: Glasanje o novoj Evropskoj komisiji sledeće srede!

Evropski parlament glasaće o timu Urslule fon der Lajen sledeće srede, čime će biti otvoren put da nova Evropska komisija počne da radi 1. decembra, kaže predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli.

On je rekao da će glasanje uslediti nakon što Evropski Savet podrži Komisiju koja će imati 27 članova, s obzirom na to da je Velika Britanija odbila da nominuje kandidata pre izbora u toj zemlji zakazanih za 12. decembar.

Odlučili smo da glasamo za kolegijum komesara i ako oni budu izglasani, 1. decembra Evropska komisija može da počne de radi – rekao je Sasoli posle sastanka predsednika političkih grupa u Evropskom parlamentu.

On je dodao da će Evropski savet izdati saopštenje o formiranju 27-člane komisije, bez obzira na to šta će se desiti u petak, kada Velika Britanije treba da se izjasni o proceduri sankcionisanja koja je pokrenuta zbog odbijanja Londona da nominuje kandidata za komesara.

Proces potvrđivanja Evropske komisije, koji je počeo u septembru, pokazao se težim nego što se Ursula fon der Lajen nadala, nakon što su poslanici odbili nominacije iz Francuske, Rumunije i Mađarske, a njihove zamene su dobile zeleno svetlo parlamenta.

Sasoli je branio odluke poslanika, navodeći da Evropski parlament vrlo ozbiljno shvata proces potvrđivanja i da je to telo "centar evropskih procesa donošenja odluka".

Izvor: B92
Foto: David Sassoli/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter