Izvor:
08.11.2019 u 21:21
0

PREPIRKA FON DER LAJEN I MAKRONA: NATO je zaštitinik SLOBODE!

Nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da se NATO dokazao kao zaštitnik slobode nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da je ta alijansa doživela "moždanu smrt".

AP navodi da Fon der Lajen tokom svog govora povodom 30. godišnjice pada Berlinskog zida nije pominjala Makronove izjave, ali da je rekla da se, uprkos nedavnim previranjima, "NATO sjajno dokazao kao zaštitnik slobode".

Ona je istakla i da je NATO "najmoćnija odbrambena alijansa na svetu".

Makron je u interjvuu za "Ekonomist" u četvrtak rekao da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

On je upozorio evropske članice NATO da više ne mogu da se oslone na SAD, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica Alijanse.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter