Izvor:
16.10.2019 u 14:26
0

ISTRAGA U VEZI UBISTVA IVANOVIĆA SE NASTAVLJA: Jedan pripadnik Kosovske policije već iza rešetaka! (FOTO)

Specijalni kosovski tužilac Sulj Hodža izjavio je danas u Prištini da je istraga u vezi sa ubistvom srpskog političara Olivera Ivanovića proširena na još dvojicu pripadnika Kosovske policije, od kojih je jedan jutros uhapšen, a za drugim se traga.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Kosovske policije i Tužilaštva Kosova, povodom hapšenja na severu Kosova, rečeno je da je uhapšeni policajac zloupotrebio svoju dužnost, zbog čega je tužilac predložilo pritvor za njega. Istraga je proširena i odnosi se na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja.

– Jedan je uhapšen, a drugi se i dalje traži. Istraga je proširena i na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja. Razgovarao sam sa uhapšenim R. B. i zatražio pritvor za njega. V. B., kod koga je pronađeno oružje i za koga nije bilo naloga za privođenje, nakon ispitivanja je pušten. On je osumnjičen za ilegalno držanje oružja – rekao je Hodža.

Portparol kosovske policije Baki Keljani rekao je da je priča povezana sa ubistvom Olivera Ivanovića.

– Uključene su tri lokacije, izvršeni su prepadi i pretresi zbog krivičnih dela organizovanja kriminalne grupe i zloupotrebe službenog položaja. Druga osoba za kojom se traga nije pronađena na pretraživanim mestima. Policija je tokom ove operacije uspela da zapleni šest komada oružja, od kojih dva službena i druge stvari – rekao je Keljani.

Specijalni tužilac Hodža je rekao da na severu postoji kriminalna grupa i ponovio ranije tvrdnje da tu grupu predvodi Milan Radojičić.

Njegova grupa je veoma dobro organizovana i nažalost ima uticaja na policiju i državne strukture tamo. Osobe koje su uhapšene bile su pod uticajem Radoičićeve grupe. Oni su skrivali dokaze, nisu izvršavali zadatke pretpostavljenih, i to ne samo u ubistvu Ivanovića, već i u drugim nerešenim ubistvima. Oni nisu preduzimali potrebne proceduralne radnje kako bi se ta ubista istražila – rekao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@blokvesti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter