ISTRAGA U VEZI UBISTVA IVANOVIĆA SE NASTAVLJA: Jedan pripadnik Kosovske policije već iza rešetaka! (FOTO)

 

Specijalni kosovski tužilac Sulj Hodža izjavio je danas u Prištini da je istraga u vezi sa ubistvom srpskog političara Olivera Ivanovića proširena na još dvojicu pripadnika Kosovske policije, od kojih je jedan jutros uhapšen, a za drugim se traga.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Kosovske policije i Tužilaštva Kosova, povodom hapšenja na severu Kosova, rečeno je da je uhapšeni policajac zloupotrebio svoju dužnost, zbog čega je tužilac predložilo pritvor za njega. Istraga je proširena i odnosi se na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja.

- Jedan je uhapšen, a drugi se i dalje traži. Istraga je proširena i na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja. Razgovarao sam sa uhapšenim R. B. i zatražio pritvor za njega. V. B., kod koga je pronađeno oružje i za koga nije bilo naloga za privođenje, nakon ispitivanja je pušten. On je osumnjičen za ilegalno držanje oružja - rekao je Hodža.

Portparol kosovske policije Baki Keljani rekao je da je priča povezana sa ubistvom Olivera Ivanovića.

- Uključene su tri lokacije, izvršeni su prepadi i pretresi zbog krivičnih dela organizovanja kriminalne grupe i zloupotrebe službenog položaja. Druga osoba za kojom se traga nije pronađena na pretraživanim mestima. Policija je tokom ove operacije uspela da zapleni šest komada oružja, od kojih dva službena i druge stvari - rekao je Keljani.

Specijalni tužilac Hodža je rekao da na severu postoji kriminalna grupa i ponovio ranije tvrdnje da tu grupu predvodi Milan Radojičić.

- Njegova grupa je veoma dobro organizovana i nažalost ima uticaja na policiju i državne strukture tamo. Osobe koje su uhapšene bile su pod uticajem Radoičićeve grupe. Oni su skrivali dokaze, nisu izvršavali zadatke pretpostavljenih, i to ne samo u ubistvu Ivanovića, već i u drugim nerešenim ubistvima. Oni nisu preduzimali potrebne proceduralne radnje kako bi se ta ubista istražila - rekao je on.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@blokvesti

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro