Izvor:
19.06.2019 u 12:21
0

ŠARČEVIĆ: Vazduhoplovna akademija dobar primer za kvalitetno dualno obrazovanje!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Vazduhoplovnu akademiju u Beogradu u kojoj se učenici školuju kroz jedanaest četvorogodišnjih obrazovnih profila po dualnom modelu.

„Ovo je najbolji primer kako dualni model obrazovanja može biti visoko kvalitetan. Učenike koji završe ove smerove čeka siguran i dobro plaćen posao. Srbija sada postaje zemlja koja je jako zanimljiva za avio industriju. Dolaze velike kompanije i postoji interes da ovakve škole prošire kapacitete“, rekao je Šarčević nakon obilaska škole.

On je rekao da je potrebno napraviti trenažni centar za obuku letača i za druge praktične vežbe koje se ne mogu raditi na simulatorima.
Direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović zahvalio je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na podršci.
On je rekao da duži niz godina ne postoji problem sa upisom u ovu školu i da za nju vlada veliko interesovanje.

„Broj kandidata na jedno mesto je od pet, devet, pa do 14 na jedno mesto zavisnosti od obrazovnog profila“, naveo je Cvijović.
Učenici se u ovoj školi školuju za dva područja rada saobraćaj i mašinstvo i obrada metala, kroz jedanaest četvorogodišnjih obrazovnih profila po dualnom modelu. Deo praktične nastave realizuje se kroz međunarodnu saradnju sa vazduhoplovnim školama iz Italije i Francuske. Učenici praktičnu nastavu imaju u Parizu i Kataniji, a istovremeno učenici iz Francuske i Italije svoju praksu obavljaju u Beogradu.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter