Izvor:
20.03.2019 u 10:01
0

OFORMLJENA KANCELARIJA ZA BORBU PROTIV PRONEVERA NA KOSOVU! Obučeno šezdeset REVIZORA!

Uz pomoć i podršku USAID-a, u Prištini je u okviru zavoda za reviziju formirana jedinica za borbu protiv pronevera, povodom čega je američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izrazio zadovoljstvo i naveo da je ova jedinica primer kako se uspostavlja sistem kontrole nad vlastima.

Kosnet je prilikom posete nacionalnoj kancelariji za revizije kazao da mnoge institucije u Prištini ne obavljaju svoj posao kako treba i ne sprovode preporuke revizora, za šta su, kako je podsetio, predviđene i kazne.

Kako javljaju mediji u Prištini, on smatra da građani zaslužuju beskompromisne i transparentne lidere i institucije.

Generalni revizor Besnik Osmani rekao je da jedinica protiv pronevera predstavlja posebnu jedinicu koja će biti most između nacionalne kancelarije za revizije i pravosudnog sistema.

– Uz pomocć USAID-a, obučili smo oko 60 revizora u specijalnim aktivnostima za borbu protiv pronevera. Posebno smo obučili dva revizora koji će raditi u kancelariji za podršku i koji će pomagati ostalim revizorima. Bili smo u prilici da uz pomoć USAID-a pošaljemo na obuku u SAD druge revizore- kazao je Osmani.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter