Izvor:
19.03.2019 u 13:11
0

Vučić: Oko Vidovdana radovi na autoputu BG-BL-SA!

U drugoj polovini juna, oko Vidovdana, počeće radovi na autoputu Beograd – Bijeljina – Sarajevo, od Kuzmina do Sremske Rače, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Konkretni radovi na autoputu Beograd-Bijeljina-Sarajevo, na sekciji Kuzmin – Sremska Rača, najverovatnje od mosta preko Save, počinju u drugoj polovini juna, oko Vidovdana. Tada krećemo u izvođenje radova na autoputu Beograd – Bijeljina – Banjaluka i Beograd – Bijeljina – Sarajevo – rekao je Vučić nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Vučić je dodao da je sa Dodikom razgovarao i o programu podsticanja investicija.

Podvukao je da je Srbija već uplatita 500.000 evra kao pomoć za start-apove, kao i da bi trebalo da izdvoji još toliko.

– Nadam se da ću uskoro moći da odem u Banjaluku da razgovaram sa malim privrendicima, sa svima koji počinju posao. Da pokažemo i ukažemo koliko Srbija žeil da pomogne – podvukao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da postoji potencijal u opremanju grinfild i braunfild lokacija za privlačenje stranih investitora u RS i da će Srbija i u tome pomoći.

Takođe, napomenuo je da je Srbiaj spremna da dodatno, kroz subvencije, podstakne stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo u RS, a da od Vlade RS zavisi na koji način će to biti učinjeno.

Vučić je dodao da je sa Dodikom razgovarao o svim važnim pitanjma, koja su značajna za Srbiju i BiH.

Predsednik je podsetio da se čeka formiranje Saveta ministara u BiH, a da Srbija želi da se to desi što pre, kao i da želi najbolje odnose sa BiH.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter