Izvor:
19.03.2019 u 12:58
0

DODIK: Najkonkretnija pomoć Srpskoj do sada!

,Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izrazio je zahvalnost i zadovoljstvo željom, htenjem i namerom Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da neprestano pomaže građanima i opštinama Republike Srpske.

Dodik je na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije, ocenio da je današnji dogovor o pomoći građanima RS, projektima koje će finansirati Srbija u 62 opštine Republike Srpske, najkonkretniji do sada.

Realizacija ovog dogovora i projekata značiće da će Srbija biti prisutna u svim opštinama širom Republike Srbije, a u pitanju je ozbilajn novac, rekao je Dodik.

Kazao je da ohrabruje činjenica da Srbija na ovaj način pomaže Republici Srpskoj i kada znamo da, kako je rekao, ima mnogo toga što u Srbiji treba da se uradi.

Dodik je rekao da je sa predsednikom Vučićem razgovarao i o pitanju odnosa BiH i Srbije, posebno pitanju granice, koje, kako je rekao, ostaje nerešeno zbog stava bošnjačke strane koja ima neke svoje, drugačije pristupe tom pitanju.

Što se njega tiče, kazao je, prihvatljiva mu je varijanta koja je prvobitno predložena.

– Srbija i Srpska pokazuju saradnju koja je usmerene da stabilizacuje čitav prostor. Srbija je nama najvažnija za stabilnost celog regiona, a otvorena pitanja koja postoje se rešavaju – rekao je Dodik i dodao da je to što čini Srbija za Srpsku dobar primer za svakog, posebno Srba u BiH.

Predsednika Vučića je, kaže Dodik, obavestio i o formiranju vlasti na nivou države BiH u čemu su srpska i hrvatska strana pokazale spremnost, ali da s bošnjačke strane postoji očigledna opstrukcija s ciljem da na ministarskim pozicijama zadrže kadrove koji im odgovoraju.

Dakle, istakao je, nije reč samo o tehničkom zastoju, već o organizovanoj opstrukciji, koja će trajati još neko vreme, rekao je Dodik i dodao da srpska strana nema nameru to da trpi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter