Izvor:
18.03.2019 u 14:12
0

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA DANAS SA KUPEROM: Dačić s delegacijom ECFR o odnosima Srbije i EU, dijalogu…

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas delegaciju Evropskog saveta za spoljne poslove (ECFR) koju je predvodio britanski diplomata i nekadašnji posrednik u tehničkom dijalogu između Beograda i Prištine Robert Kuper, a na sasanku se razgovaralo o aktuelnom stanju u odnosima Srbije i EU.

ECFR je međunarodni think-tank, osnovan 2007. godine, s ciljem da omogući razmenu mišljenja i ideja o ključnim pitanjima međunarodnih odnosa iz evropske perspektive.

Na sastanku je bilo reči i o pristupnom procesu Srbije za članstvo u EU, o budućnosti dijaloga između Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi na putu ka EU, sa posebnim akcentom na regionalnoj saradnji.

Dačić je ponovio da punopravno članstvo u EU predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije, kao i da se Srbija zalaže za rešavanje svih otvorenih pitanja u tom procesu kroz dijalog i mirnim putem.

Ministar je govorio i o potrebi za pronalaženjem održivih rešenja u dijalogu između Beograda i Prištine, uz adekvatnu podršku međunarodne zajednice.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter