Izvor:
18.01.2019 u 19:24
0

PUTIN POKLONIO SRBIJI POJAČANJE: Vojska dobija PVO raketni sistem „pancir“ ili „točku“!

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorili su isporuku novog moćnog ruskog naoružanja za potrebe Vojske Srbije.

Tokom jučerašnje Putinove posete Beogradu potpisani su novi ugovori u oblasti vojno-tehničke saradnje. Iako nije objavljeno o čemu je konkretno reč, upućeni tvrde da bi Srbija uskoro mogla da dobije novi PVO raketni sistem, a u pitanju je, kako kažu, ili 'pancir' ili 'točka".

Moskovski mediji podsećaju da je već spremna isporuka po 30 tenkova T-72S i borbeno-oklopnih vozila BRDM-2 i navode da se juče potpisani dokumenti odnose na potpuno novu vojnu opremu, pišu beogradski mediji.

Srbija i Rusija su, potpisale više od 20 sporazuma iz gotovo svih oblasti, od međunarodnih odnosa do kulture i sporta. Prema navodima ruskih medija, Moskva je spremna da nastavi jačanje, opremanje i modernizaciju Vojske Srbije.

– Tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu potpisani su novi ugovori u oblasti vojno-tehničke saradnje. Reč je o potpisivanju novih ugovora, a ne o realizaciji prethodnih koji su potpisali odgovarajući resori o isporukama ruskih oklopnih vozila ruske armije. Podsećanja radi, ministarstva odbrane dve zemlje ranije su dogovorila isporuke 30 tenkova T-72S i 30 vozila BRDM-2 – navode RIA Novosti.

Naši odlično obavešteni izvori tvrde da postoji mogućnost da Srbija dobije ili PVO raketni sistem 'pancir' ili raketni sistem 'točka'.

– Sistem 'točka' je bio u opticaju tokom ranijih pregovora o vojno-tehničkoj saradnji, dok se PVO sistem 'pancir' pojavio nedavno u razgovorima. Srbija je zainteresovana i za jedan i za drugi, ali sve zavisi od uslova, mada verujem da će biti znatno povoljniji od tržišnih. U svakom slučaju, bilo da dobijemo jedan ili drugi, to će biti znatno pojačanje za vojsku – prenosi izvor.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter