Izvor:
17.01.2019 u 19:17
0

RUSI PLANIRAJU POVEĆANJE INVESTICIJA U SRBIJI: Trenutno ruska ulaganja iznose četiri milijarde dolara a povećaće se za 500 miliona dolara!

Ruski suvereni fond i njegovi partneri planiraju da povećaju investicije u Srbiji za 500 miliona dolara u naredne dve godine, kaže šef Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF) Kiril Dmitrijev, prenosi Raša tudej.

Trenutno ruska ulaganja u Srbiji iznose četiri milijarde dolara, izjavio je Dmitrijev, koji je doputovao u Srbiju kao član ruske privredne delegacije u okviru današnje posete predsednika Vladimira Putina Beogradu, dodaje RT.

"Naši (RDIF) partneri su najveći suvereni fondovi u Aziji i na Bliskom istoku", objasnio je on novinarima nakon Putinovog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u informaciji.

"Ulagaćemo, na primer, u razvoj projekta PhosAgro. Ovde imaju veliku bazu za đubriva i razmatraju mogućnost da je prošire zato što je je Srbija veoma dobar logistički centar za rusko đubrivo za Evropu“, rekao je Dmitrijev.

Moskva takođe razmatra mogućnost povećanja isporuka gasa Srbiji, izjavio je ministar energetike Aleksandr Novak, napominjući da su dve strane razgovarale o produženju gasovoda Turski tok i na Srbiju.

RT takođe prenosi izjavu šefa ruske korporacije Rosatom, Alekseja Lihačeva da će Rusija i Srbija sarađivati i u sektoru mirnodopske atomske energije, i da međuvladin sporazum u toj oblasti "prvi put uključuje pitanja saradnje u oblasti inovacija i digitalne sfere".

"Srpska strana je veoma ozbiljna u vezi sa resetovanjem nuklearne industrije", rekao je Lihačev.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter