Izvor:
13.11.2018 u 11:24
0

SRBIJA NIKOG NE UCENJUJE: „Učesvujemo u dijalogu, ali ne sa onima koji krše sporazume koje su sami potpisali“!

Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da će dijalog u Briselu biti nastavljen kada Priština prestane da krši sporazum CEFTA.

– NIkoga ne ucenjujemo – istakao je Vučić, ali nema dijaloga sa onima koji krše sporazume.

Vučić je novinarima u sedištu SNS, nakon sastanka sa predsednikom grčke Nove demokratije, rekao da će dijalog biti sigurno nastavljen onda kada Priština bude razumela da mora da se ponaša civilizovano, u skladu sa pravilima koje je sama prihvatila.

– Ne kažemo biće dijaloga ako nam otvorite dva, tri, četiri poglavlja. Učesvujemo u dijalogu, ali ne sa onima koji krše sporazume koje su sami potpisali i svaki put misle da je to dozvoljeno i da mogu da vrše dodatni pritisak – rekao je Vučić.

Želi da veruje, kaže, da će EU i oni kojima je stalo do dijaloga uticati na one kojima su pomagali "u pravljenju nezavisnosti". Predsednik je rekao da je Beograd ostvario veliku pobedu u evropskoj energetskoj agenciji, ali da preostaje velika borba u Interpolu.

– Postoje zemlje koje nisu priznale kosovsku nezavisnost, a koje su pod ogromnim pritiskom da galsaju za članstvo Kosova u Interpolu ili da budu uzdržane – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da, kako sada stvari stoje, Kosovo ima jednu, dve ili tri zemlje više od potrebne većine u Interpolu, ali da je pitanje da li će je zadržati do glasanja.

– Ulažemo sve što imamo i možemo, novac, znanje, putujemo koliko nam novac dozvoljava. Mi nemamo moćne sponzore, uzdamo se u se i u svoje kljuse – naveo je Vučić.

On je rekao da je Srbija do sada imala mnogo uspeha, imajući u vidu koliko novca ima na raspolaganju za putovanja i slanje zvaničnika i delegacija u inostranstvo. Kao primer je naveo obeležavanje 100. godina od završetka Velikog rata u Parizu, gde je on kao predsednik Srbije imao na raspolaganju ukupno četvoro ljudi, uključujući i jednog člana obezbeđenja.

– A oni (Kosovo) idu sa delegacijama od 50, 60 ljudi. To je pitanje novca, a oni ga imaju, jer odvajaju novac za kosovsku nezavisnost – rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter