Izvor:
19.09.2018 u 11:00
0

DAČIĆ: Srbija ne želi nove, već da reši probleme koje ima!

Svako rešenje koje bi moglo da bude obostrano prihvaćeno u dijalogu Beograda i Prištine je dobro rešenje, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na konferenciji “Bezbednosni izazovi Zapadnog Balkana i Srbija”

– Ono što mene brine je manjak i nedostatak rešenja koja su prihvatljiva za obe strane – rekao je Dačić ističući da Srbija ne želi da otvara nove, već da reši robleme koje ima.

Kako je istakao, rešenje još uvek nije na stolu, ali sama činjenica da se o problemu razgovara je veliki napredak.

Dačić je rekao da su naše granice promenjene protivno principima međunarodnog prava i da Srbija ima cilj da se okrene pozitivnoj agendi, otkloni probleme koji se tiču bezbednosti i stabilnosti u regionu, stvore uslovi da se prekinu sukobi i otvori nova stranica u odnosima.

Smatra da neće postojati prepreke i da se niko neće protiviti postizanju sporazuma Beograda i Priština, ali da se mnogo više plaši da li Priština uopšte želi da se postigne sporazum ili hoće da uzme deo juga centralne Srbije, opštine Bujanovac, Preševo…

– Daleko smo od detalja, ali sama ideja da se razgovara je dobra – rekao je Dačić i podvukao da nam ne trebaju rešenja koja su ne održiva.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/InSerbia News, Twitter/SRBDiplomacy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter