Izvor:
05.12.2019 u 13:32
0

BRUTALNO SU GA TUKLI, A SVI SU NEMO POSMATRALI Ubice glumačke legende bez kazne već 19 godina

Tragedija koju ne smemo da zaboravimo, ali ne sme ni da se ponovi.

Tragična smrt glumca Dragana Maksimovića Makse ni danas nije rasvetljena. Brutalan način na koji je otišao veliki glumac stalan je podsetnik na slabosti današnjeg društva.

Glumac Dragan Maksimović Maksa je iza sebe ostavio više od 60 uloga, a među njima su i kultni filmovi poput "Petrijin venac", "Rane", "Lepa sela Lepo gore", "Mi nismo anđeli", "Crni bombarder"…. Njegovih maestralnih uloga bilo bi i više da se u novembru 2000. u centru Beograda nije dogodila tragedija. Napala ga je grupa skinheda, navijača, koji su se besni vraćali nakon jedne utakmice u kojoj je njihov klub izgubio.

Uočili su Maksimovića, koji im se zbog tamnije puti učinio da je Rom, pa im je to bio dovoljan razlog da ga napadnu i pretuku. Nažalost, glumac je bio dugogodišnji dijabetičar i astmatičar, te sveže operisanog oka i nije mogao, a ni umeo da se suprostavi nasilnicima. Prebili su ga zverski, pred gomilom (ne)ljudi i svedoka… Niko mu nije pomogao.

Ostao je da leži teško povređen, i na ivici života i smrti stigao je u bolnicu. Nažalost, nakon višemesečne agonije podlegao je ranama.

Navodno, nije želeo da identifikuje svoje napadače. Prošlo je gotovo 20 godina, ali ni policija nije uspela da ih pronađe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter