Izvor:
20.11.2019 u 10:23
0

KO JE ZORAN JELIČIĆ: Kriminalac u POLICIJSKOJ UNIFORMI!

Zoran Jeličić, pripadniku "Valjevskog klana", sudilo se za teško ubistvo valjevskog biznismena Željka Đedovića.

"Valjevski klan" klan je bio na kriminalnoj sceni od 2006. godine. Delovao je na području Valjeva. Okrivljeni Milan Lazarević, poznatiji kao Laza Bombaš, organizovao je kriminalnu grupu koja je tri godine vršila velika razbojništva, ali su "pali" tek posle ubistva Željka Đedovića (30) u noći između 3. i 4. aprila 2009. godine.

U velikoj akciji policije 2009. godine zbog teškog ubistva, zločinačkog udruživanja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda, i iznude novca lišeni su slobode Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Ono što je tada uzdrmalo javnost je što je jedan od saučesnika u ubistvu bio Milan Miljanović, pripadnik beogradske policije. Naime, on je svoju službenu uniformu pozajmio vođi valjevske kriminalne grupe Milanu Lazareviću, sa kojim se od ranije poznavao.

HOROR U SUDNICI SPECIJALNOG SUDA Član "valjevske grupe" PREREZAO SEBI VRAT!

U toj uniformi je Zoran Jeličić (40) iz Beograda, u centru Valjeva ubio Željka Đedovića sa kojim je Lazarević kao vođa klana bio u sukobu od 2006. godine.

Inače, Jeličić je 2009. godine priznao da je u Valjevu ubio Željka Đedovića. Jeličić je tada i ispričao istražnom sudiji da je u uniformi, koju je pozajmio od policajca Milana Milijanovića (25), prišao Đedoviću i ispalio u njega četiri metka.

Zoran Jeličić se dovodi u vezu sa jednim nerazjašnjenim pokušajem ubistva i nekoliko razbojništava na području Valjeva. On je bio zadužen za najteža krivična dela, dok se ostatak organizovane kriminalne grupe bavio paljevinama, uterivanjem straha i pretnjama vlasnicima objekata, od trafika do preduzeća, koje su više godina reketirali, pisali su 2009. beogradski mediji.

Izvor: kurir.rs
Foto: MUP Srbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter