Izvor:
29.08.2019 u 13:13
0

MINISTARSTVO RADA NE MOŽE JAVNOSTI DA PRUŽI POTREBNE INFORMACIJE: Slučaj J. S. u nadležnost Pokrajinskog sekretarijata!

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije saopštilo je danas da još ne može javnosti da pruži potrebne informacije u vezi sa slučajem devojčice J. S. (13) jer je za to ovlašćen Pokrajinski sekretarijat.

– Povodom potresnih informacija da je devojčica J. S. (13) iz Kisača pobegla od kuće zbog toga što ju je, kako je navela, seksualno zlostavljao očuh Jablan V. (39), obaveštava javnost da nadzor nad stručnim radom i zakonitošću rada Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, koji postupa u konkretnom slučaju, na osnovu Zakona o prenetim nadležnostima na AP Vojvodinu, vrši Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova – kaže se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo podseća da je Centar za socijalni rad Grada Novog Sada u obavezi da u saradnji sa drugim nadležnim organima ispita celokupan slučaj i u skladu sa svojim nadležnostima obezbedi celovitu i kontinuiranu pomoć i podršku maloletnom detetu, eventualnoj žrtvi nasilja.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter