Izvor:
27.08.2019 u 12:51
0

ZA MAKETU TENKA NEMA ELEMENATA KRIVIČNOG DELA: Stefanović objasnio i ŽAŠTO! (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je ispred stadiona Crvene zvezde postavljena maketa tenka i da se nadležno tužilaštvo izjasnilo da u tom slučaju nema elementa krivičnog dela.

Stefanović je na konferenciji za novinare, upitan za navodni tenk koji su navijači postavili ispred stadiona, rekao je da se ne radi o pravom tenku, već maketi.

– Radi se o nečemu što podseća na tenk, ima gusenice i neku maketu kupole. Ne radi se o nečemu što može ugroziti život – naglasio je Stefanović.

On je preneo da se Ministarstvo obratilio nadležnom tužilaštvo i da je o tome obavestilo i Vojsku Srbije.

– Tužilaštvo se izjasnilo da nema mesta za postupanje policije. Kao što znate od oktobra policija vodi istrage na osnovu naloga tužilaštva – objasnio je on.

Stefanović je dodao da je izvršena kontradiverziona pretraga i da ne postoji nikakvo minsko-eksplozivno sredstvo, municija, ili bilo šta drugo šta može da ugrozi živote.

Rekao je da jedno komunalni organi mogu da ispitaju da li maketa zauzima parking ili drugu vrstu površine i da deluju, te podvukao da to više nije posao policije jer ne postoji element krivičnog dela.

Ministar je rekao i da je policija spremna za večerašnju utakmicu kvalifiakcije za Ligu šampiona između Crvene Zvezde i švajcarskog Jang Bojsa u Beogradu.

– U potpunosti smo spremni sa dovoljnim brojem ljudi da obezbedimo utakmicu. Imamo jedinice na prilazima stadionu još od 7 ujutro – objasnio je Stefanović.

On je istakao da se policija priprema za svaku međunarodnu utakmicu i kazao da ne očekuje nikakve probleme.

Apelovao je na navijače da ne dozvole da navijčka strasti prerastu u nešto što bi narušilo tu sliku.

– Moja poruka navijačima je da iskoriste ovaj dan kao dan kada će slaviti sa svojim timovima, a ne za nasilje. Nadam se i očekujem da će sve teći u tom pozitivnom pravcu – kazao je Stefanović.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/ANADOLU AGENCY

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter