Izvor:
11.09.2016 u 19:21
0

NASTAVAK POLICIJSKE AKCIJE CUNAMI: Država krenula u beskompromisan obračun sa organizovanim kriminalom!

U nastavku koordinisane policijske akcije "Cunami" danas su uhapšene još dve osobe i zaplenjene dodatne količine droge, te je u akciji, koja je sprovedena na teritoriji više gradova u Srbiji, do sada ukupno uhapšeno 68 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih dela i zaplenjeno je oko 13 kilograma različitih narkotika, saopštio je MUP.

Navodi se da je "u nastavku pretresa na području opštine Sopot, na posedu osumnjičenog T.M. policija pored prvobitno pronađenih 500, zaplenila još 500 stabljika marihuane" i da je "pretresom kuće osumnjičenog, u nastavku akcije, na području grada Sremske Mitrovice, policija zaplenila 1,7 kilograma sirove marihuanu i 5.4 kilograma marihuane".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović prethodno je danas izjavio da je policija sprovela veliku akciju protiv organizovanog kriminala pod nazivom "Cunami" u kojoj je za 66 lica određeno policijsko zadržavanje, dok se za 12 osoba traga, a zaplenjeno je 5,7 kilograma raznih opojnih droga.

Akcija je sporvedena u Beogradu, Novom Sadu, Kruševcu i drugim delovima Srbije.

Za privedenih 66 lica se očekuje određivanje pritvora je prikupljeno dovoljno dokaza da su osumnjičeni kao izvršioci krivičnih dela.

Stefanović je precizirao da se radi o krivičnim delima silovanja, nasilničkog ponašanja, ugrožavanja sigurnosti, neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija, proizvodnje i krijumčarenja narkotika, krijumčarenja ljudi i nedozvoljene polne radnje.

On je naveo da je tokom ove akcije zaplenjeno ukupno 5,7 kilograma različitih vrsta opojnih droga.

– Od toga 2,5 kilograma heroina, 2,5 kilograma marihuane, 700 grama amfetamina, 1.208 stabljika marihuane, 50 komada različitih narkotika u različitim oblicima i dva laboratorije za proizvodnju narkotika –kazao je Stefanović.

On je rekao da su "u jednom stanu u Beogradu pripadnici Policijske uprave za grad Beograd pronašli su i četiri migranta koji su tamo bili u svrhu trgovine ljudima".

– Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija policijski službenici su pronašli šest pištolja, jedan revolver, jednu automatsku pušku, kao i veću količinu municije različitog kalibra. Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija pronađena je i veća suma novca – naveo je Stefanović.

On je "posebno istakao neke od ovih zaplena i hapšenja članova organizovanih kriminalnih grupa kao što je hapšenje četiri državljanina Bugarske, pripadnika organizovane međunarodne kriminalne grupe, koja se u dužem vremenskom periodu bavi krijumčarenjem narkotika prema Republici Srbiji, za tržište Republike Srbije i kasnije za tržište zapadne Evrope".

– Tom prilikom, prilikom pretresa njihovih vozila pronašli smo dva paketa sa heroinom ukupne mase od 2.200 grama. Ukupna vrednost ove zaplenjene droge na uličnom tržištu procenjuje se na preko 150.000 evra – rekao je Stefanović.

On je dodao da su "u gradu Beogradu policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd uspeli da uhapse počinioca krivičnog dela silovanje LJ. M. 1957. godište iz Niša koji je inače poznat kao izvršilac više krivičnih dela krađe, teške krađe, ugrožavanja sigurnosti, ugrožavanja opasnim oruđem i slično".

-Krivično delo je izvršio 11. septembra 2016. godine u 00,50 časova u naselju Pinosava u napuštenoj kući nad oštećenom P. J. koju je nakon izlaska iz autobusa dok se kretala ka svojoj kući napao sa leđa, odveo u napuštenu kuću i pod pretnjom nožem izvršio obljubu naveo je Stefanović.
On je kazao da je "takođe u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom iz Prokuplja i Službom za suzbijanje kriminaliteta u Rumenci uhapšen slovenački državljanin P. I. iz Kranja zbog pretnji ubistvom policajcu, pripadniku MUP-a Republike Srbije".

– Zajedničkim radom policijskih službenika Službe za prevenciju narkomanije i krijumačarenja narkotika u Somboru pronađene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima u Apatinu i Čantaviru i zaplenjeno je tom prilikom 696 stabljika marihuane – rekao je Stefanović.

On je kazao da je "takođe lišen slobode M. T 1961. godište iz Stojnika, pri čemu je pronađeno oko 50 stabljika marihuane u njegovom posedu".

– Takođe u Somboru je uhapšena tročlana kriminalna grupa koja na području Sombora organizovano prodaje opojne droge, amfetaminsulfat i marihuanu, uz potvrdu naravno oduzeto 2,5 kilograma opojne droge marihuane i jedna automatska puška. Takođe i dva lica iz Apatina kod kojih je pronađeno 100 grama opojne droge spid – naveo je Stefanović.

On je kazao da je "takođe u Kruševcu tokom realizacije policijske akcije uhapšen i zadržan saobraćajni policajac S. N. zbog izvršenih krivičnih dela prevare i falsifikovanja isprave".

– On se sumnjiči da je od 2013. do danas NN licima obećavao zasnivanje radnog odnosa u MUP-u Republike Srbije, falsifikujući uverenje o položenom vatrgasnom kursu i slično – naveo je ministar.

Kako je dodao, policija je u poslednja dva dana želela da sve one koji su ugrožavali bezbednost – a akcenat je bio na onima koji trguju narkoticima i koji su izvršioci nekih od najtežizh krivičnih dela – da takve ljude brzo i u skladu sa zakonom sklonimo sa ulica.

– Nećemo dozvoliti da Srbija bude zemlja u kojoj se lako i lagodno trguje narkoticima – zaključio je Stefanović.

Tanjug
Foto: Twitter/M LeMont

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter