Izvor:
20.07.2018 u 10:23
0

MALI: Srbija je svetski lider po broju otvorenih radnih mesta kroz projekte stranih direktnih ulaganja u 2017. godini!

Najnoviji izveštaj "IBM Global Locations Trend 2018", prema kojem je Srbija svetski lider po broju otvorenih radnih mesta kroz projekte stranih direktnih ulaganja u 2017. godini, još jedna je potvrda da je naša zemlja postala atraktivno tržište za investiranje, kaže ministar finansija Siniša Mali.

"To je rezultat naših napora da stabilizujemo javne finansije i da napravimo dobar investicioni ambijent. Investitori dolaze u zemlju koja je stabilna, koja ima dobru infrastrukturu i koja je dobro okruženje za njihovo poslovanje", izjavio je Mali

Investitori, kako dodaje, ne žele da rizikuju svoj novac i da ulažu u nestabilna tržišta.

"Ovo pokazuje da je srpska privreda na stabilnim temeljima i da je Srbija postala atraktivno tržište za ulaganje", ističe on.

Ministar dodaje da ohrabruje i novi aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, koji je savetodavnog karaktera i koji će trajati do januara 2021. godine.

"Naš zadatak je da u godinama koje dolaze budemo još bolji kako bismo privukli još više investicija, otvorili nove fabrike, nova radna mesta i poboljšali životni standard građana. Ovakve potvrde koje stižu od kredibilnih izvora iz inostranstva mogu samo da nam budu podstrek i motivacija da još jačim tempom nastavimo dalje da se borimo", zaključio je ministar.

U izveštaju objavljenom na zvaničnom sajtu IBM-a se navodi i da je po kriterijumu broja kreiranih novih radnih mesta kroz SDI čija realizacija je započela u 2017. godini, Republika Srbija zauzela visoko 6. mesto među evropskim zemljama, a 15. mesto među svim državama sveta.

"IBM Global Busineš Services" analizira aktivnosti na polju ulaganja u celom svetu, i pojedinačno po zemljama, sa fokusom na broj novootvorenih radnih mesta.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter