Izvor:
18.04.2018 u 15:36
0

Stefanović: Srbija prva u regionu po bezbednosti!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je Srbija prva po bezbednosti u regionu po najmanjem broju najtežih krivičnih dela.

Stefanović je podsetio da je prošle godine zabeležen najmanji broj ubistava u poslednje dve decenije.

"U smislu bezbednosti smo ubedljivo prvi, imamo najmanje ubistava u regionu, ali naravno nikada nismo zadovoljni i naša borba se nastavlja", kazao je Stefanović.

Kada su u pitanju ubistva u okviru sukoba kriminalnih organizacija, ministar je podvukao da ih je najviše bilo tokom 2000-te godine, da ih ima i sada, ali u mnogo manjem broju, kao i da se radi na njihovom rasvetljavanju i da ne postoji niko ko će ostati nekažnje.

Upitan za sukobe navijača na prošlom večitom derbiju, Stefanović je rekao da nikoga ne čini srećnim kada se takve stvari dese, ali je podvukao da je angažvan dovoljan broj policajaca, kao i da se radilo na preventivi.

"Mislim da su već podnete krivične prijave. Mi na svakoj utakmici privedemo bar 20 do 30 ljudi, koji se kažnjavaju jer nose hladno oružje ili slično", objasnio je ministar.

Stefanović je istakao da se radi na preventivi.

"Meni je žao kada se dogodi i jedna tuča, ali činimo sve što možemo, pre svega u smislu kažnjavanja onih koji krše zakon", porucico je Stefanović, dodajući da je važno da budu oštro kažnjeni.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter