ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Nema opasnosti od poplava u Vojvodini!

 

 

 Komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Đorđe Milićević izjavio je da zasad ne postoji opasnost od poplava na rekama i vodotocima u Vojvodini, ali da u nastupajućim prolećnim mesecima, ako dođe do naglog topljenja snega u Alpima, može doći do porasta nivoa vodostaja.

 Milićević je na današnjem sastanku u Novom Sadu s delegacijom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, na čelu sa načelnikom Sektora za vanredne situacije Predragom Marićem, rekao da je dogovorena koordinirana aktivnost štabova i sektora za vanredne situacije koja će delovati ako se takav scenario dogodi.

 Dogovoren je i sinhronizovan rad javnih vodoprivrednih preduzeća kroz izradu operativnih planova koji će biti usaglašeni u svim lokalnim samoupravama, kao i stalni monitoring kritičnih tačaka na rekama.

 Predstavnici Sektora za vanredne situacije MUP Srbije na sastanku su se složili da postoji "realna potreba da se u Novom Sadu izgradi novi Regionalni centar za vanredne situacije".

 Ovaj predlog je razmatran, jer se Novi Sad i Južnobački okrug nalaze na koridoru X, a karakteriše ih i veliki priliv stanovnika.

 Kako je rečeno, pripremljena je i planska dokumentacija i lokacija u Novom Sadu za ovaj centar, a osim vatrogasne službe koja bi gašenje požara podigla na viši nivo, obuhvatao bi i druge službe spasavanja, zaštite od poplava i drugih elementarnih nepogoda.

 

Izvor: Kuriri
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost