Izvor:
21.02.2018 u 23:34
0

ANA BRNABIĆ: Kraljevčani oštećeni u zemljotresu dobijaju nove stanove!

Premijerka Ana Brnabić sa predstavnicima lokalne samouprave obišla je lokaciju stambenog naselja u Dositejevoj ulici u Kraljevu, na kojoj treba da počne izgradnja 366 stanova za žitelje tog grada kojima su stanovi oštećeni u zemljotresu 2010. godine.

Predsednica Vlade Srbije rekla je da reč je o prvoj fazi, biti sagrađena zgrada sa 106 stanova i da radovi će početi u aprilu ne bi trebalo da traju duže od 18 meseci.

– 366 porodica čije su stambene zgrade devastirane u zemljotresu 2010. godine, dobiće pristojne uslove za život. Zajedno sa Razvojnom bankom Saveta Evrope obezbedili 13 i po miliona evra, a gradnja prve zgrade treba da počne krajem marta ili početkom aprila. Izvođač radova je firma iz Paraćina, i važno je da krenemo što pre – rekla je Brnabić.

Ona je rekla da će u Kraljevu početi i gradnja stanova za pripadnike službe bezbednosti. Prva faza gradnje od 200 stanova, prema recima predsednice Vlade, krenuće krenuće u avgustu ili septembru.

Premijerka je obišla i lokaciju u naselju Beranovac, na kojoj će se graditi obdanište, površne 800 kvadratnih metara i koje će moći da primi više od stotinu dece.

Poseta je završena radnim sastankom u JP "Vodovod" iz Kraljeva. Premijerka je rekla da će Kraljevo dobiti prvu fabriku za precišćavanje otpadnih voda, i da je ukupna investicija 17 miliona evra.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter