parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

BORIS TADIĆ: Presuda Mladiću predstavlja epilog saradnje sa Haškim tribunalom!

 

 

Predsednik SDS Boris Tadić, predsednik Srbije u vreme kada je Ratko Mladić uhapšen, izjavio je da bez snažnih političkih inicijativa i preuzimanja odgovornosti i politike obostranog iskrenog izvinjenja za zločine koji su se dogodili, nema ni stvarnog pomirenja, niti održivog mira na Zapadnom Balkanu, a time i u Evropi. 

Tadić je ocenio da presuda Mladiću predstavlja epilog saradnje sa Haškim tribunalom, koju je Srbija, kaže, do kraja njegovog predsedničkog mandata dovršavala u politički i socijalno teškom vremenu, nabijenim ogromnim izazovima i rizicima unutrašnjih sukoba. 

- Privođenje Haškom tribunalu svih optuženih za izvršavanje najtežih zločina protiv čovečnosti okončano je u potpunosti i sa punim uverenjem da je to bila i ostala osnovna pretpostavka procesa pomirenja na prostoru bivše Jugoslavije - rekao je on. 

Tadić se osvrnuo i na komentar predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom presude i naveo da je Vucicć protestovao protiv hapšenja Mladića, a da se danas "lako" hvali otvaranjem poglavlja, "ne distancirajući se pri tom jasno od niti jednog svog političkog poteza radikalske prošlosti". 

 

Tanjug
Facebook//PredsednikBorisTadic

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost