Izvor:
16.12.2019 u 11:36
0

SVE ĆE BITI TRANSPARENTNO: Podnošenje prijava za javne nabavke vršiće se putem portala

Predlogom zakona o javnim nabavkama predviđeno je da će ponude moći da se podnose i elektronskim putem, preko portala, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, obrazlažući taj zakonski predlog u parlamentu.

Ðorđević je rekao da će se na taj način obezbediti veća transprantnost i veće poverenje privrednih subjekata u postupcima javnih nabavki.

Prema njegovim rečima, učesnici, odnosno privredni subjekti, će izjavom na standardnom obrascu dokazivati ispunjenost kriterijuma što će, kako kaže, doprineti većoj efikasnosti i smanjenju troškova.

Uvodi se, kaže, nova vrsta postupka javne nabavke, partnerstvo za inovacije, dok će se javne nabavke za usluge u oblasti zdravstva, socijalne zaštite, kulture i slično sprovoditi u blažem režimu u smislu kraćih rokova.

Iz Ministarstva finansija su ranije objasnili da se predlogom zakona uvode novi kriterijumi za dodelu ugovora u postupku javne nabavke koji će doprineti kvalitetu dobara i usluga.

Nadzor nad izvršenjem ugovora o javnoj nabavci vršiće Minisrarstvo finansija.

Predlogom zakona o javnim nabavkama stvaraju uslovi za efikasnije sprovođenje postupaka, veću konkurenciju i smanjenje troškovi i administrativne procedure u postupcima javnih nabavki.

Novi predlog zakona predstavlja jedno od merila za otvaranje pregovaračkog poglavlja 5 (javne nabavke) u pregovorima sa Evropske unije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter