Izvor:
08.12.2019 u 15:13
0

ŽENA ZVANA HRABROST Bez muža podiže 11 dece

Maja Kovačević sa samo 37 godina postala je samohrana majka. Ništa novo i neobično da ova mlada žena nije rodila čak jedanaestoro dece.

U selu Drakčići pod krovom skromne kuće i uz majčine skute raste i životu se raduju mali Kovačevići, a Maja se ne žali već svoju bitku ponosno bije sa osmehom na licu, dok je grli osam sinova i tri kćerke.

– Pre par godina smo se doselili na selo, muž je još uvek bio živ. Ovde će deca lepše odrastati nego u gradu. Ne mogu reći da mi je lako, ali velika porodica je uvek bila moj san koji sam sa Radišom i ostvarila. Prerano nas je napustio, a ja se moram boriti za našu decu – rekla je ova hrabra žena.

Nakon muževljeve smrti ona je preuzela brigu o poslu. Njihova izdavačaka kuća “Glas Srbije” nakon poteškoća danas dobro posluje, Maja vredno radi i od toga žive, hrane se i školuju njena deca.

– Mi smo pravi primer da kad čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna. Imamo dve spavaće sobe u kojima su kreveti na sprat, starija deca čuvaju mlađu, ja ih po ceo dan sazivam, ali već smo ušli u rutinu i sve ide kako treba. Kad se sprema ručak onda mora u veliku šerpu, a prut u našoj kući retko radi – priča uz osmeh Maja i dodaje da dnevno pere čak tri mašine veša a zbog problema u vodosnabdevanju nema vode ni za jednu.

Ponosna majka iz Kraljeva skromno kaže da ipak ni po čemu nije posebna i da su nekad porodice bile daleko brojnije nego danas, a veliki broj dece nije bila nikava čudna pojava kao što je to možda danas.

– Naš narod se promenio, sada je bitno da imamo velike kuće, a male porodice. Nekada je to bilo obrnuto. U seoskim domaćinstvima odrastali su zajedno braća i sestre i niko se nije iščuđavao kad žena rodi preko petero dece. Ja sam oduvek želela da imam veliku porodicu, dok su druge devojčice zamišljale da su princeze, ja sam sebe videla kao majku – kaže Maja.

Mnogi za njihovu kuću kažu da je vrednija od bilo koje palate, jer u njoj se nalazi najveće blago – zdrava deca koja iako su ostala bez oca srećno odrastaju.

– Najlepše nam je za Božić i Vaskrs, tada mi srce bude puno i zahvaljujem se Bogu na svemu što mi je dao. U velikim porodicama beskonačno mnogo je ljubavi – zaključila je Maja.

Izvor: Alo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter