Izvor:
05.12.2019 u 21:07
0

SABRINA JE ZAKOPALA SVOJU MRTVU BEBU: Ona neće KRIVIČNO odgovarati!

Protiv majke mrtvorođene bebe, u Sonti, kod Apatina, neće biti vođen sudski postupak. U početku se sumnjalo na čedomorstvo, ali je obdukcioni nalaz to opovrgao. Utvrđeno da je dete rodila pre vremena, u osmom mesecu.

Protiv Sabrine N. (25), iz Sonte, kod Apatina, neće biti vođen postupak, jer je obdukcijom utvrđeno da je beba, koju je posle prevremenog porođaja pre tri nedelje zakopala pored improvizovane septičke jame u dvorištu porodične kuće, rođena mrtva.

Ova mlada žena je posle privođenja u Više javno tužilaštvo u Somboru u sredu po podne puštena kući, jer je, kako saznajemo, istraga utvrdila da nije bilo elemenata krivičnog dela, odnosno da nije počinjeno čedomorstvo, kako se prvobitno sumnjalo.

– U početku, kada je pronađeno telo novorođenčeta, prva sumnja je bila da je majka usmrtila svoje dete pri porođaju i posle njega i zato se krenulo sa takvom kvalifikacijom – saznajemo od izvora bliskog istrazi. – U Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, gde je telo bebe poslato na obdukciju, utvrđeno je da je dete rođeno pre vremena, u osmom mesecu trudnoće majke i to mrtvo, tako da Sabrina N. nije odgovorna za njenu smrt.

Majka je, po nezvaničnim saznanjima, prilikom privođenja u policiju, navodno kazala da je posle porođaja u kući, čula plač deteta, ali da je beba ubrzo prestala da diše, a onda ju je zamotanu u ćebe, zakopala u dvorištu porodične kuće u Pionirskoj ulici.

– Tu njenu izjavu, međutim, opovrgao je obdukcioni nalaz – saznajemo od našeg izvora. – Ne isključuje se mogućnost da je majka bila u nekom nervnom rastrojstvu i da joj se u tom trenutku učinilo da nakratko čuje plač novorođenčeta i da se prevremeno porodila usled stresa zbog smrti jednoipogodišnjeg sina pre oko dva meseca.

Slučaj mrtve bebe koji je uznemirio žitelje Sonte, u utorak je, podsećamo, prvi otkrio Sabrinin suprug Kristijan po povratku sa privremenog rada u Mađarskoj. U kući je zatekao suprugu bez stomaka, a nije bilo ni bebe. U početku nije htela ništa da mu kaže, a onda je, navodno, priznala šta je uradila, te je Kristijan obavestio policiju.

DVE TRAGEDIJE

ZA nepuna dva meseca Sabrinu i Kristijana su zadesile dve teške tragedije. Najpre im je 20. oktobra preminuo jednoipogodišnji dečak usled komplikacija sa upalom creva, a onda je prevremeno rodila mrtvo dete. Kod kuće imaju dva sina uzrasta tri i četiri godine.

Izvor: Novosti.rs
Foto: Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter