Izvor:
03.12.2019 u 10:47
0

POGLEDAJTE GRADITELJSKO ČUDO NA SAVI Testiran most kod Obrenovca (VIDEO, FOTO)

Najznačajnija deonica Koridora 11 od Surčina pa sve do Obrenovca, most preko Save, testiran je danas.

Deo Koridora 11, koji će povezati Surčin i Obrenovac dugačak je 17,6 kilometara, a najznačajniji objekti na ovoj trasi su most preko Save kod Bariča, kao i dve atraktivne i funkcionalne petlje – "Surčin" i "Obrenovac". Sa završetkom ovih radova, dužina autoputa "Miloš Veliki" (Beograd – Čačak) biće 120 kilometara.

Sam most koji je spojio obale Save, dugačak je 1.581 metar, a glavni raspon nad plovnim putem ima 175 metara. Sastoji se od 27 stubova i 30 rasponskih konstrukcija koje su zahvaljujući sistemima pokretnih oplata građeni paralelno sa obe strane reke.

Vrednost projekta deonice Surčin-Obrenovac je 208 miliona evra, a glavni izvođac je kineska kompanija CCCC (China Communications Construction Company).

A kako biste se sami uverili u to, ali i kako biste videli o kakvom se zagtevnom projektu radi, pogledajte galeriju fotografija sa lica mesta.

HappyTV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter