Izvor:
16.10.2019 u 13:21
0

ŠARČEVIĆ: Važno je da se poveća broj učenika u gimnazijama!

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Petu beogradsku gimnaziju i istakao da je važno da se u gimnazijama poveća broj učenika.

– Važno je da se poveća obuhvat onih koji idu u gimnazije. Uspeli smo da obuhvat povećamo za šest odsto u odnosu na period od pre četiri godine – rekao je Šarčević, a saopštilo je resorno Ministarstvo.

On je najavio da je plan da se naredne godine u nekim gimnazijama formiraju odeljenja za nadarene za društvene nauke i dodao da je cilj izbornih predmeta da učenik do trećeg razreda srednje škole može da razmišlja šta je to što ga zanima.

Šarčević je ocenio da se obrazovanje u Srbiji menja na bolje i da tome, između ostalog, svedoči uvođenje odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za informatiku, kao i nadarenih za prirodne nauke.

Ministar je u Petoj gimnaziji razgovarao sa predstavnicima Stručnih veća, Učeničkog parlamenta i Saveta roditelja i timova škole i obišao kabinete za biologiju, hemiju i fiziku, gde je razgovarao sa učenicima nadarenim za te oblasti.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter