Izvor:
15.10.2019 u 14:52
0

NEDIMOVIĆ NAJAVIO: Posebni podsticaji za tovno govedarstvo u 2020!

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je danas nekoliko farmi u Subotici, iz koje dolazi svaki dvadeseti zahtev za subvencije i čijim poljoprivrednicima je u 2018. isplaćeno osam miliona evra podsticaja, i najavio posebne podsticaje za tovno govedarstvo u 2020. godini.

Nakon što je stočarima omogućen dugoročni zakup državne zemlje, oni će u sledećoj godini moći da računaju i na posebne podsticaje za tovno govedarstvo, jer nama treba genetskog potencijala, jer imamo sve više izazova i sve više prilika za izvoz i to je jako važno – najavio je Nedimović.

Farma Vukajlović je do sada iskoristila podršku ministarstva za povrat polovine sredstava za nabavku mašina, odnosno izmuzišta, kao i subvencije za muzne krave.

Vredi se baviti mlekarstvom, a mogla bi cena mleka koji dinar da ide gore – kaže farmer Miroslav Vukajlović.

Samo u prošloj godini gazdinstvima u Subotici isplaćeno je osam miliona evra podsticaja, a svaki dvadeseti zahtev za subvencije stiže sa teritorije ovog grada.

Siguran sam da ćemo uz pomoć države i dalje nastaviti da razvijamo poljoprivredu, da razvijamo život na selu i da naše mlade zadržimo na selu – smatra gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Povodom Međunarodnog dana žena na selu, Nedimović je najavio za sledeću godinu mere i podsticaje kako za dame, tako i za mlade na selu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter