Izvor:
20.08.2019 u 17:07
0

NEOBIČAN PREDLOG: POKS predlaže lek protiv korupcije-ukidanje gotovog novca!

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) predlaže vladi Srbije da primeni ideju Švedske o ukidanju plaćanja gotovinom i tako reši problem korupcije.

POKS u saopštenju navodi da će Kraljevina Švedska od 24. marta 2023. godine potpuno ukinuti plaćanja gotovinom, koju će zameniti platne kartice.

Kako kažu na taj način će potpuno iskoreniti korupciju, jer će, objašnjavaju, papirni novac biti izbačen iz upotrebe, a svaka transakcija putem kartice političara i državnih službenika biti podložna proveri o poreklu imovine.

Postepenim izbacivanjem gotovog novca iz upotrebe i njegovim ukidanjem od 2025. godine, Srbija bi anulirala korupciju koja je veliko zlo našeg društva. Ovaj izazov imaju i druge zemlje, ali u manjem obimu od nas, a kraljevine Švedska, Norveška i Danska su rešile da potpuno iskorene korupciju na ovaj način. – izjavio je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter