Izvor:
20.06.2019 u 11:45
0

RADOJIČIĆ: Posle Kamendina, stanovi za izbegle u Ovči i na Novom Beogradu!

Grad Beograd i Republika Srbija nastaviće da rešava stambeno pitanje izbeglih i raseljenih u Srbiji, poručio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i naveo da u Beogradu trenutno oko 6.700 izbeglica i raseljenih.

Radojičić je na ceremoniji dodele ključeva stanova u zemunskom naselju Kamendin rekao da je ponosan što se danas 270 izbeglih porodica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine uselilo u potpuno nove stanove i naglasio da Grad Beograd i Republika Srbija neće stati na tom broju.

Kako je rekao, prvi korak je dodela još 133 stana u naselju Dr Ivana Ribara na Novom Beogradu i 250 stanova u Ovči, koji će, najavio je Radojičić, biti useljivi 2021. godine.

– Cilj nam je da naš narod koji je bio prinuđen da napusti svoja ognjišta, u Beogradu živi srećno i rasterećeno, a jedan od najvažnijih preduslova za kvalitetan život je krov nad glavom – rekao je Radojičić.

On je dodao da je u Beogradu broj nerešenih stambenih pitanja raseljenih i izbeglih od 2014.godine smanjen za oko 30 posto.

Gradonačelnik je zahvalio Razvojnoj banci Saveta Evrope i svim donatorima, pre svega EU uz čiju su finansijsku pomoć izgrađeni stanovi.

– Srbija je najveći korisnik Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja što govori da sprovodimo odgovornu politiku usmerenu ka boljem životu građana, ali i da dobijena stedstva ulažemo u najbitnije stvari – rekao je Radojičić i dodao je u Srbiji do dada u okviru RSP programa obezbeđeno 3.486 stamenih rešenja.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter