Izvor:
19.10.2018 u 07:48
0

MARKIRAN 19. MEDVED NA TARI: Andrej dve godine pod satelitskom pratnjom!

U Nacionalnom parku Tara markiran je 19. mrki medved čije će se kretanje pratiti naredne dve godine. Mužjak star između tri i četiri godine, a težak 114 kilograma, "zadužio" je uz mikročip i satelitsku ogrlicu i ime – Andrej. Kako kažu u NP "Tara", sa aktivnostima na monitoringu medveda će se nastaviti na leto kada je u planu hvatanje i markiranje još dve jedinke.

Projekat praćenja i zaštite mrkih medveda na Tari od 2006. sprovodi Biološki fakultet iz Beograda u saranji sa NP, Prirodnjačkim muzejom iz Beograda i uz podršku nadležnih ministarstava. Sadašnje aktivnosti se realizuju u okviru regionalnog projekta "Zaštićena područja za prirodu i ljude" koji implementira Svetski fond za prirodu WWF koji finansira švedska razvojna agencija SIDA.

Dvanaestogodišnje satelitsko praćenje mrkih medveda na Tari, kao i praćenje pomoću foto-zamki, dalo je stručnjacima Biološkog fakulteta i NP obilje podataka za njihovu dalju zaštitu i oporavak ove životinjske vrste u Srbiji.

Izvor: Blic.rs
Foto: Twitter/NetPress_MK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter