Izvor:
13.07.2018 u 13:51
0

BEOGRAD NA VODI: Kula A dobija za vikend prve stanare!

Izgradnja prve dve kule u "Beogradu na vodi" je završena i za vikend će početi useljavanje prvih stanara.

Time je završena prva faza projekta, kula A je visoka 20 spratova i ima 296 stanova, koji su po strukturi od dvosobnih do petosobnih.

U kuli se, od pratećih sadržaja, nalaze bazen za decu i odrasle, teretana sa najsavremenijom opremom, igraonica za decu, recepcija, kažu za Tanjug u kompaniji "Beograd na vodi".

Tu su i dva podijuma za stanare – na drugom i četvrtom nivou, sa zelenim površinama i dečijim igralištem, kao i podzemna garaža, i lokali, kafići i restorani u prizemlju.

Projekat "Beograd na vodi", realizuje se na ukupno milion kvadrata, sa 6.000 stanova, u kojima će živeti 14.000 ljudi, dok će 12.000 ljudi raditi u tom delu grada.

U septembru 2015. godine, tada premijer Srbije Aleksandar Vučić i predstavnik "Igl hilsa" Muhamed Alabar postavili su kamen temeljac za dve stambene kule, čime je zvanično počela izgradnja projekta "Beograd na vodi", vrednog 3,5 milijardi evra.

Na izvođenju radova su angažovane domaće kompanije i to "Millenium Team" i "Novkol" koje su radile iskop i postavljanje šipove, dok je glavni izvođač Energoprojekt.

U okviru projekta, gradi se i "BW Galerija", najveći tržni centar u regionu, koji se će na 300.000 kvadrata, a planirani završetak radova je 2020. godine.

Takođe, u izgradnji su i stambene zgrade "BW Vista" i "BW Parkview" – Vista je "stigla" do 20. sprata, a Parkview do 17. sprata, a završeno je postavljanje šipova za Kulu Beograd, najvišu zgradu u regionu i uskoro bi trebalo da počnu glavni radovi.

Infrastruktura se radi paralelno sa zgradama, pa se zajedno sa prvom zgradom otvara i prva ulica u okviru projekta. Završen je i prvi deo budućeg bulevara.

Završne pripreme u kuli A juče su obišli gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar finansija Siniša Mali, koji su istakli da je "Beograd na vodi" simbol napretka i promena u Beogradu i Srbiji.

"Beograd na vodi je danas najveće gradilište u ovom delu Evrope, na kojem dnevno radi 1.400 -1.500 radnika", rekao je Mali.

Dodao je da je tim projektom pokrenuta je domaća građevinska industrija, privreda, a delom i zahvaljujući upravo "Beogradu na vodi", rast BDP-a u prvom kvartalu ove godine je 4,6 odsto.

"Zato se radujem predstojećem vikendu, kada ćemo imati useljenje prvih stanara u dve prve kule. Sećam se kako su se neki smejali kada smo pričali da ćemo da gradimo ''Beograd na vodi'', kada sam najavio prodaju stanova, a svi stanovu u dve kule su prodati i od vikenda kreće postepeno useljavanje", rekao je Mali.

Gradonačlnik Radojičić je istakao da je "Beograd na vodi" možda i najznačajniji projekat tokom prethodnih decenija, koji menja izgled i viziju grada i čijom se realizacijom ostvaruje san ranijih rukovodilaca Beograda, a grad na moderan način spušta na reke.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter