Izvor:
08.07.2018 u 07:02
0

NAJAVLJENO ZAPOŠLJAVANJE MLADOG KADRA: Predsednik Srbije obilazi fabriku Teleoptik žiroskopi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će posetiti fabriku Teleoptik žiroskopi u Zemunu, koja se bavi razvojem i proizvodnjom najsofisticiranijih sistema naoružanja, optičkih i optoelektronskih sprava. Fabriku će, zajedno sa predsednikom Srbije, obići i ministar odbrane Aleksandar Vulin, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vlada Srbije je, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane krajem prošle godine, uložila u Teleoptik žiroskope skoro sedam miliona evra i najavljeno je da će to preduzeće realizovati ugovore vredne više od 10 miliona dolara. Zahvaljujucji finansijskoj podršci vlade u Teleoptik žiroskopima su kupljene mašine i renovirana je hala kako bi ove godine mogla da počne proizvodnja najmodernijih mašina u oblasti odbrambene industrije.

To preduzeće je spašeno od gašenja i privatizacije i sada uspešno radi, a najavljeno je i zapošljavanje mladog kadra. Inače, u narednim godinama se planira uvođenje u Vojsku Srbije više od 95 različitih novih tipova naoružanja.

Kada je reč o novoj opremi u fabrici Teleoptik žiroskopi, nabavljene su numeričke mašine sa većom efikasnošću, koje će obezbediti obavljeanje poslova za našu vojsku, ali i domaće i inostrane partnere. Teleoptik žirokopi su bili najbolje preduzeće u oblasti vođenja raketa i glava za samonavođenje po licenci, a sada rade i razne optoelektronske sprave za inostrano tržište.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter