Izvor:
14.12.2019 u 16:16
0

RODITELJI ODAHNULI Cena vrtića ostaje ista i u narednoj godini

Cena vrtića u Beogradu ostaje ista i u 2020. godini

Roditelji će i u sledećoj godini plaćati istu cenu za boravak dece u beogradskim predškolskim ustanovama, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Računica koju su uradile stručne službe Sekretarijata govori da će ekonomska cena vrtića ostati kao i do sada, odnosno da će i u 2020. na uplatnici roditeljima biti 5.590 dinara, rekao je Gak za Večernje novosti, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je dodao da to podrazumeva i besplatan boravak za one najugroženije, kao i do sada, i da prioritet Grada Beograda u sektoru obrazovanja i dečje zaštite i dalje ostaje nastavak povećanja obuhvata dece predškolskim obrazovanjem za šta je, kako je rekao, neophodno i da cena vrtića roditeljima ostane prihvatljiva.

– Godinu završavamo sa oko 77.000 dece u predškolskom obrazovanju, što je obuhvat od oko 73 odsto. To je za Beograd istorijski uspeh. Nastavljamo s tim rastom i u 2020. godini, rekao je Gak.

On je dodao i da Grad Beograd i u 2020. nastavlja sa subvencionisanjem boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter