Izvor:
05.06.2019 u 07:05
0

SITUACIJA NAKON POLAVA STABILNA: Beograd nema opasnosti od izlivanja reka!

Situacija u Beogradu je stabilna i, na osnovu trenutnih podataka, nema opasnosti od izlivanja Save i Dunava, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je, ipak, za istakao da se, prema meteorološkim prognozama, očekuju nove padavine i upozorio na manje rizike kod Nebojšine kule, gde je na snazi vanredna odbrana od poplava.

– Tu će biti preduzete dodatne mere obezbeđenja, ali bez obzira na to, očekujemo da neće biti većih izlivanja i većih problema – rekao je Radojičić i podsetio da je Štab za vanredne situacije preduzeo je dodatne i vanredne mere obezbeđivanja od poplava i izlivanja reka u Srbiji.

Gradski sekretar za poslove odbrane i vanrednih situacija Darko Glavaš rekao je da se sutra očekuje vrh poplavnog talasa i da će se kod Kule Nebojša sprovoditi vanredna odbrana od poplava, što je, navodi, uobičajena situacija svake godine i nekada traje i duže od mesec dana.

On je rekao da će u popodnevnim satima biti zatvorena vodena rampa kod Kule Nebojša.

Kako kaže, očekuje se da kota na Savi pređe i 520, a na Dunavu 555 do 560.

– Ne očekujemo veće posledice – rekao je Glavaš.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter