Izvor:
18.03.2018 u 03:41
0

HRVAT PROKOCKAO POBEDU PROTIV FEDERERA: Rodžer bio pred porazom, ali napravio preokret protiv Ćorića za finale Indijan Velsa!

Prvi reket sveta Rodžer Federer pobedio je Hrvata Bornu Ćorića 5:7, 6:4, 6:4 u polufinalu turnira Masters serije u Indijan Velsu.

Švajcarac je bio nadomak poraza, ali se u finišu digao kao Feniks iz pepela i ugasio snove 21-godišnjeg Hrvata o senzaciji.

Ćorić, 49. igrač na ATP listi, igrao je meč karijere. Dobio je prvi set i napravio brejk na startu drugog. Međutim, u nastavku tog dela, kod 2:4, Federer je dodao gas, vratio brejk, a sledeći napravio za 6:4.

Scenario s početka drugog ponovio se i u trećem setu. Hrvat je odmah oduzeo servis prvom reketu sveta, koji je ubrzo napravio ribrejk, ali je Ćorić zatim još jednom stekao prednost. Na 4:3 je servirao i tada je počela nova furiozna serija Federera – osvojio je tri uzastopna gema i posle nepuna dva i po sata stavio tačku na meč.

Ćorić je pre tri i po godine napravio senzaciju savladavši Rafaela Nadala, a danas je bio na korak od najvećeg trijumfa u karijeri, ali mu se ruka stegla kad je bilo najvažnije, što je Federer znalački iskoristio.

Federeru je ovo 17. pobeda od početka godine.

Ovo je najbolji početak sezone za Federera u karijeri, pošto je prethodno sezonu 2006. "otvorio" sa 16 pobeda u nizu. On je tu godinu završio sa 92 trijumfa.

Branilac titule će se za novi trofej u Indijan Velsu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kome se sastaju Miloš Raonić i Huan Martin del Potro.

Kurir
Foto: Twitter/tenis tv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter