Izvor:
12.11.2019 u 17:34
0

KRAJ VELIKE TENISKE KARIJERE: Dominika Cibulkova se povlači iz profesionalnog tenisa!

Dominika Cibulkova, tridesetogodišnja teniserka iz Slovačke, odlučila je da se povuče iz profesionalnog tenisa.

Cibulkova, nekadašnja četvrta teniserka sveta, u karijeri je osvojila osam WTA titula, 2014. godine je igrala finale Australijan open, a ove je došla do polufinala Rolan Garosa.

Slovakinja je na zvaničnom Instagram profilu napisala poruku svim navijačima širom sveta.

– Danas sa pomešanim osećanjima imam posebne vesti da vam podelim. Kao što znate, nisam odigrala nijedan turnir mesecima. Sve je krenulo od povrede ahilove tetive, koja mi je dovela u jedan od najtežih momenata u životu – trebalo je da odlučim šta da uradim sa teniskom karijerom. Posle mnogo razmišljanja i podrške koju sam dobila od porodice i prijatelja odlučila sam da se više ne vratim na teren kao takmičarka – napisala je između ostalog Cibulkova.

Cibulkova je 2016. godine osvojila Završni turnir, a u karijeri je još igrala četvrtfinala Vimbldona tri puta i četvrtfinale US opena 2010. godine.

Ostvarila je 450 pobeda, uz 299 poraza, a na WTA turu je bila od 2004, odnosno od 15 godine.

b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter