Izvor:
05.09.2017 u 17:52
0

Vučić sa osvajačima medalja: Obradovali ste Srbiju, država je spremna još više da ulaže u sport!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa novim prvakom sveta u džudou Nemanjom Majdovom i bronzanim odbojkašima sa Evropskog prvenstva i zahvalio im se što su obradovali naš narod.

Vučić je, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, na prijemu u zgradi Predsedništva poručio da Srbija želi da ulaže u sport i da će osvajači odličja najkasnije do četvrtka biti nagrađeni.

– Hvala vam što ste obradovali naš narod, video sam da je zbog Majdova bilo veliko slavlje i u Republici Srpskoj. Zahvalio bih se na velikoj borbenosti, na medaljama. Znate koliko su se svi nervirali i sekirali, samo je Nikola (selektor odbojkaša Grbić) bio miran. Svi su bili sjajni, vi ste ponos Srbije. Verujem da će te doneti svima nama još radosti – poručio je Vučić sportistima.

Vučić je najboljem blokeru Evropskog prvenstva Srećku Lisincu rekao da bi u rodnom mestu odbojkaša, Vrnjačkoj banji, trebalo da se sagradi odbojkaški centar, podsetivši da se u tom mestu napravili bazeni u koje je uloženo 1,5 miliona evra.

Kako je naglasio predsednik Vučić, država je spremna da uloži novac i u domaćinstvo odbojkaših i džudo prvenstava.

– Spremni smo da platimo, ako postoje uslove da dobijemo organizaciju. Ponudićemo i Arenu, želimo sa pružimo najbolje uslove. Bitna su nam Evropska i Svetska prvenstva, naravno i Olimpijske igre na kojima će naši sportsti u Tokiju imaći veće nagrade za uspehe – rekao je Vučić, dodavši i da je plan i da se krene u renoviranje fudbalskih stadiona.

Prvak sveta u džudou Nemanja Majdov naglasio je da je od početka verovao da će biti najbolji na šampionatu u Budimpešti.

– U finalu je bilo lakše nego što sam očekivao. Bio sam najmlađi učesnik, autsajder, ali sam ih sve iznenadio – rekao je Majdov.

Vučić je od odbojkaša dobio dres reprezentacije Srbije sa potpisima igrača, a od Majdova statuu džudiste.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter