Izvor:
10.06.2019 u 11:54
0

ALEKSIĆ: Posebna motivacija nam je što igramo u Beogradu!

Vaterpolo reprezentativac Srbije Milan Alekisć, pred finalni turnir Svetske lige, rekao je da će njegovom timu veliki motiv biti i to što se igra pred domaćom publikom.

Završni turnir održaće se od 18. do 23. juna na otvorenom bazenu SC "Tašmajdan".

Ove godine turnir Svetske lige ima poseban značaj za nas, donosi kvalifikacije za Olimpijske igre i to je motiv više. Posebna motivacija nam je to što igramo u Beogradu i da daćemo sve od sebe da ne razočaramo našu publiku – rekao je Aleksić.

Srpska reprezentacija je najuspešnija selekcija u Svetskoj ligi, jer je čak 11 puta osvajala ovo takmicenje, a ove godine na završnom tuniru igraće u B grupi zajedno sa Hrvatskom, Australijom i Kazahstanom.

U grupi A takmičiće se Španija, Mađarska, Japan i Kanada.

Biće teško jer je sistem takav da se u šest dana igra šest utakmica. S druga strane, to nije ništa novo za nas ili nešto sa čim se ranije nismo susretali. Siguran da će selektor i igrači, mislim na nas starije, naći načina da se maksimalno pripremimo i budemo potpuno spremni za turnir. U to uopšte ne sumnjam – rekao igrač mađarskog Solnoka.

Izabranici Dejana Savića na završni turnir Svetske lige dolaze posle Evropa kupa, na kojem su zauzeli tek šesto mesto.

Evropa kup nam rezultatski nije značio, jer smo se svakako kvalifikovali za turnir Svetske lige. Ono što je dobro iz tih loših rezultata u Zagrebu, jeste što smo u pravom momentu mogli da vidimo, prvenstveno selektor, gde "škripi" i koje stvari treba prilagoditi i popraviti. Možda je to bila opomena u pravom momentu – rekao je Aleksić.

Vaterpolisti Srbije osvojili su trofeje na svim takmčenjima koja postoje, a kako aktuelni evropski i olimpijski šampioni pronalaze motiv, Aleksić je objasnio:

Uvek iznova treba sebe motivisati, tražiti nove motive i ciljeve. Iskreno, ako igrač nema motiva i ne može da bude koncentrisan da igra za reprezentaciju, ako ne možee da žrtvuje jedan veliki deo godišnjeg odmora reprezentaciji, ne treba ni da bude tu. Zasad nam dobro ide, svi smo motivisani. Spremni smo da igramo za repreznetaciju dokle god se budemo odazivali, znači da imamo motiva i ambicija. –

Aleksić je govorio kakav značaj ima to što će igrati na Tašmajdanu.

Taš ima veliku vaterpolo tradiciju, mnogo važnih utakmica je odigrano tamo. Mnogo puta je bila fantastična atmosfera i uvek je lepo tamo igrati. U poslednje vreme na Tašu nismo imali mnogo reprezntativnih utakmica, a radujem se što će mo igrati na otvorenom bazenu – rekao je Aleksić i dodao da očekuje veliku podršku domaćin navijača.

Svaki put kad smo igrali u Beogradu, navijači su bili fantastični. Bodrili su nam i u momentima kada nije išlo. Nadam se da ćemo i ovaj put uspeti da im se odužimio – zaključio je Aleksić.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter